考取AS 嘅重要性

  • 想自己做老闆,但對成立 RGBC 同埋點樣運作又唔係太了解。
  • 有冇朋友試過做建築做咗10幾年,做嘢辛苦,已經好勤力,但係唔知點解冇咩進步,亦都冇升到職,同埋人工加得唔多,停滯不前!
  • 做緊建築嘅朋友,最終都係想做建築老闆或者高薪厚職,最低要求都係一份穩定嘅收入,令到自己同屋企人生活富足。
  • 如果再唔加強學歷或者專業資格(如AS),就一直冇得升職,或者做死一世打工仔,甚至連份工都冇埋。
  • 增值自己,獲取專業資格(如AS)係公司升職加薪或者轉份好工。
  • 而家考到 AS 閑閑哋都升到 APM 或者 PM。加薪起碼加一、兩萬起步。又可以代表公司簽署,重要性大左好多,裁員都未輪到你。而家香港大約有700至800間RGBC,超過10,000間小型註冊承建商但係 AS 人數根本就不足夠。

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *

×

你好啊!歡迎嚟到我哋「獵人項目管理教室」,你可以點擊下面logo同我傾計,又或者電郵給我。admin@hunterteach.com

× 我想即時問問題!